Vårens mode är här

En varmare och härligare årstid är här, och det märks på modet. För alla herrar är det dags att plocka fram sneakers, pastelliga skjortor och jeans – favoriter som hänger med vår efter vår.

5063940-hipster-young-man-on-bike

I Metro ger man tipsen på vilka sneakers som är hetast att bära i vår. En av favoriterna är de färgglada löparskorna. Den här trenden har hängt med ett tag och fortsätter alltså att göra det i vår. Skorna passar inte bara i löparspåret, utan kan även bäras till vardags. Ett par andra sneakers som funkar till våren är ett par lyxiga designersneakers. Dessa är både eleganta och fotriktiga. De färger som är rätt i vår är vinrött, svart och blått och skorna kan köpas antingen från de internationella modehusen eller från de svenska premiummärkena. En tredje sko som förmodligen kommer synas på många fötter i vår är den vita sneakern som ger den rätta retrokänslan. Tennisskon med avskalad design är exempelvis tillbaka och kan bäras både till fritidskläderna och till businesskostymen.

Pastelliga skjortor i mängder

Ett annat plagg som har en lika självklar plats i vårgarderoben som sneakers är skjortan. I vår, precis som föregående år, är det pasteller och bleka färger som gäller. Läs mer. De pasteller som är mest populära är ljusblått, mintgrönt, blekt gult och ljust lila. Alla män känner sig inte helt bekväma i en massa färg, men pasteller är subtila och mer lättburna än skrikiga färger som verkligen väcker uppmärksamhet. Är man ute efter en sådan här trendig vårskjorta kan man bland annat besöka Shirtonomy, som har måttbeställda skjortor.

Denim från topp till tå

Ytterligare ett plagg som brukar synas på många i vårtider är jeansen. I vår får den som vågar gärna klä sig från topp till tå i jeans. Speciellt i Göteborg har den här denimtrenden verkligen förankrats genom åren, skriver man i Göteborgs-Posten.