Så säljer du ungkarlslyan

Att flytta ihop med flickvännen och sälja ungkarlslyan är ett stort steg och innebär ett nytt kapitel i livet. När det kommer till att sälja ungkarlslyan är ett första steg i processen att göra en värdering. Då får du ett bra underlag för hur mycket du kan tänkas få för din bostad. Det är fördelaktigt om du och din flickvän ska köpa en bostad tillsammans.

Om det är dags att ta nästa steg i relationen och flytta ihop finns det massor med saker att tänka på. Två hushåll som ska bli ett är både roligt och spännande. Om du äger din bostad och du ska flytta ihop med din flickvän i ett annat boende kan en försäljning vara ett alternativ. Att stå med två boenden är inte alltid ekonomiskt hållbart, speciellt inte om ni ska köpa ett boende ihop. När du ska sälja din bostad är det en bra idé att börja med att göra en värdering. Gå in på https://www.notar.se/kostnadsfri-vardering för att göra en kostnadsfri värdering. Då får du en bra indikation på hur mycket du kan få för din bostad om du väljer att sälja den.

Värderingen ger ett uppskattat pris på bostaden

En värdering ger dig värdefull information för du vet då på ett ungefär hur mycket pengar du kan få och därmed vad du har råd med för nytt boende tillsammans med din flickvän. Värderingen utgör ett underlag och ni kan sätta er ner tillsammans och utifrån det planera för ert kommande boende. Det är betydligt enklare att veta vilka objekt ni kan titta på om ni vet hur mycket pengar ni ungefär har till förfogande. I samband med värderingen kan du även få värdefulla tips kring vad du skulle kunna göra för att eventuellt höja värdet på bostaden. Det finns vissa renoveringar som kan vara fördelaktiga att göra innan en försäljning.