Så blir du snyggaste killen på studentfirandet

Studenten är en fantastisk tid och de flesta vill gärna klä upp sig ordentligt inför den stora dagen. Vilka trender gäller egentligen för manligt studentmode 2020? Här får du några riktigt bra tips på hur du blir den snyggaste killen på studenten!

Studenten är en högtidlig dag och för många killar första gången de ska klä sig i kostym. Kontraster är hett 2020, så satsa på en enkel, enfärgad kostym tillsammans med en lite roligare, mönstrad skjorta eller slips för att få den rätta looken på studentdagen.

Kostymen

Det är viktigt att du känner dig bekväm i din kostym. Klassiska färger är mörkblå eller svart färg. ”Bygg din garderob med basfärger. Svart, marinblå och grå är bra färger för att bredda din vardagliga stil”, skriver Metro i en artikel. Men för den som vill vara lite trendigare kan en kostym i beige, ljusgrå eller vit vara ett alternativ.

Studentmössan

studentmössaPricken över i är förstås studentmössan! Beställ din studentmössa på nätet och designa den efter dina egna önskemål. En av de företag som säljer studentmössor på nätet är Galio.se som dessutom kan besöka din skola och berätta om deras studentmössor. Ni får veta hur det går till att beställa mössorna på webben, och får även möjlighet att prova och känna på mössorna innan ni beställer era egna. Studentmössan brukar de flesta spara som ett fint minne från studenten. Ofta går det även att välja till en lyxig box att förvara mössan i så att den håller sig i fint skick under många år framåt.

Slips, fluga och strumpor

Glöm inte detaljerna! Med en riktigt snygg slips eller fluga blir din outfit fulländad. Om du inte vet hur en slips ska knytas är ett tips att söka på YouTube. Där finns massor av bra och tydliga instruktionsfilmer som visar hur du ska göra.

Kom också ihåg att se till att strumporna matchar din kostym!