Presenttips till honom

Hjälp. Det är dags att köpa present till pojkvännen, pappa, brorsan eller killkompisen, och du har ingen aning om vad du ska köpa för något – lugn det finns en hel uppsjö av mer eller mindre inspirerade presenter att ge till en kille!

Klocka i silver med brunt arnband och vit bakgrundAtt köpa present till det motsatta könet är alltid en utmaning, och av någon anledning är det ofta kvinnor som tycker att det är svårast att köpa present till män. Så behöver det inte vara. Allt handlar om att ha lite fantasi och tålamod för att hitta en present som passar till killen man ska köpa den åt. Är det en kille som gillar snyggt klockmode kanske ett nytt nato armband i skinn till klockan skulle passa? Eller varför inte gravera hans klocka med ett fint budskap? Vill du göra det är ett tips att läsa experternas bästa råd om hur du gör detta på bästa sätt i tidningen Café innan du gör verklighet av gravyrtankarna. Annat att tänka på är själva inslagningen av presenten – köper du något som kan vara brandfarligt är detta dessutom extra viktigt.

Killen fick fira födelsedagen på sjukhus

Paket med rött snöre i bukettSe till att lägga lite eftertanke till hur du slår in paketet, oavsett vad det är du slagit in. Detta dels för att ett fint inslaget paket både känns roligare att få och är enklare att öppna – men också för att presenten kan skadas eller orsaka skada om mottagaren är oförsiktig vid öppnandet. Det är något som en kille i Göteborg fick erfara. Han fick nämligen föras till sjukhus efter öppnandet av sitt paket innehållandes en olja som också innehåll någon form av drivgas för att kunna spreja ut oljan. Enligt Göteborgs Posten så hade givaren av paketet virat in det i silvertejp i brist på bättre tejp och för att öppna paketet valde killen att använda en kniv för att hugga i paketet – och då gick det illa. Oljans förpackning gick sönder och sprutades ut över närstående värmeljus vilket i sin tur gjorde att det blev en kraftig brand med hela fyra personer som brännskadades. Värst gick det för födelsedagsfiraren som fick släckas med hjälp av en brandsläckare och sedan föras till sjukhus för behandling av sina skador. Så vad har vi lärt oss av detta? Undvik att köpa presenter och slå in pakt som gör att mottagaren riskerar att skadas av dessa vid öppnandet.

Så vad ska man köpa?

Vill du inte köpa en klocka eller en förmodat brandfarlig oljesprej till killen finns självklart en massa andra saker att ge i present. Vissa mer eller mindre inspirerade än andra, såklart. Att till exempel köpa de traditionsenliga kalsongerna kanske inte är det roligaste, och det varken att ge eller att få. Men har man idétorka och behöver inspiration så finns en bra lista hos Nyheter24 att kika närmare på. Där tipsar man bland annat om:

  • Ölbryggarkitt – alltid kul att testa på.
  • Vattentålig högtalare – musik i badet eller poolen är alltid krångligt att ordna med vattenkänsliga högtalare.
  • Fina glas för valfri dryck – glas är inget killen köper själv om han inte måste.
  • Onödiga köksprylar – går alltid hem för killen som gillar mat.
  • Solglasögon – kan vara svårt att köpa men är ofta en uppskattad present.
  • Parfym – köp den du vill att killen ska lukta som, då blir både du och han glad.
  • Verktyg – ett multitool, en skruvdragare eller annat verktyg är något många karlar gillar.
  • Teknikprylar – roligt, användbart eller modern spelar ingen roll, teknik i alla former går ofta hem