Injektionsbehandlingar för män

Skönhetsbehandlingar har blivit allt mer vanligt och på senaste tid mycket uppskattat även av män. Det finns många olika typer av behandlingar som du kan välja mellan, bland annat ansiktsbehandlingar, laser för hårborttagning och restylane.

Restylane kan användas inom många olika områden och är en behandling som går ut på att, med hjälp av en injektion, reducera rynkor, fylla ut eller jämna till. Du kan exempelvis använda dig av behandlingen om du vill få en mer markerad käklinje, synligare kindben, fylligare läppar eller om du helt enkelt vill ha ett yngre utseende. Behandlingen går snabbt och är relativt smärtfritt. För den som önskar finns möjlighet till bedövningssalva innan behandlingen påbörjas. Här nedan hittar du en lista på de olika behandlingsområden som är vanligast för män.

  • Bli av med tydliga marionettrynkor
  • Sura mungipor
  • Fina linjer och rynkor
  • Fylligare eller jämnare läppar
  • Mer markerade kindben/käklinje
  • Näskorrigering

Välj en seriös och professionell salong

En injektionsbehandling är ett ingrepp och måste utföras av någon med stor kunskap och erfarenhet. Det är därför väldigt viktigt att du väljer en salong, eller en klinik, med utbildad personal. I samband med att du bokar in din behandling bör du säkerställa att kompetens finns samt att personalen informerar dig om eventuella risker, biverkningar och efterbehandling. En restylanebehandling kan variera kraftigt i pris beroende på vart du väljer att gå, men räkna med en kostnad på cirka 1800-2800 kronor för 0,5 ml. För en behandling av flera områden kan du behöva mer än 0,5 ml. För 1 ml ligger priset någonstans mellan 3000-4000 kronor.

En injektionsbehandling innebär alltid en risk, en risk som du måste vara medveten om. Se därför till att läsa på ordentligt innan du bokar din konsultation eller ditt besök. Restylane är ett ämne som är godkänt och testat för att vara helt säkert att använda sig av, men biverkningar kan ändå variera kraftigt. Det är till exempel inte ovanligt att du kommer uppleva svullnad efter din behandling. Svullnaden kan hålla i sig i några dagar. Vill du göra en restylanebehandling inför ett viktigt eller stort tillfälle bör du därför se till att boka in behandlingen minst en vecka innan.