Har drömkillen dålig hy?

3539047-brunette-modelAlla har vi en drömkille som i tanken är perfekt men som sedan i verkligheten inte riktigt passar ihop med fantasin om honom. Till exempel är många unga kvinnors dröm att hitta den stora kärleken. Han ska vara lång, ha muskler, ljusa ögon och ett leende av guld. Dessutom ska han ha perfekt hy och för män i tonåren eller i övre tjugoårsåldern är detta något som inte alltid går att styra över.

För många unga killar är acne och oren hy ett stort problem som inte ger med sig förrän han fått stark medicin utskriven men nu finns lösningen. Enligt forskare är det bästa för ansiktet att dagligen använda hudvårdsprodukter som innehåller mycket fukt, vitaminer och antioxidanter för att bevara hudens egna PH-värden och hålla huden fri från blemmor och andra orenheter. För personer med mycket acne är det dessutom ytterst viktigt att man tvättar ansiktet morgon och kväll med rent vatten utan varken rengöringskräm eller tvål för att undvika att torka ut huden. Sedan är det viktigt att inte täppa igen porerna på en finnig hy med smink eller för feta dagkrämer eftersom det bästa för oren hy är att luftas och inte att torkas ut.

Vad ska man undvika för att hålla huden fräsch och fri från blemmor?

5511714-portrait-of-a-handsome-manDet första man bör lära sig om hudvård är effekterna av att tvätta ansiktet med tvål eller produkter som innehåller alkohol. Dessa två torkar ut huden och gör ansiktet extra känsligt mot solljus vilket leder till att huden tillslut blir permanent torr och på så vis fullt beroende av återfuktande krämer. Om man istället undviker produkter som innehar alkohol och enbart använder sig av högkvalitativa hudvårdsprodukter bibehåller huden sin egen återfuktningsförmåga och man behöver enbart använda produkten i krislägen. Ett tips för att hålla huden fri från blemmor och rödflammighet är att använda parfymfria produkter med hög SPF-faktor som dels lugnar och som framför allt skyddar huden mot skadlig UV-strålning. Anledningen till att titta efter parfymfria hudvårdsprodukter är eftersom att parfym kan skapa en kemiskreaktion med huden och på så vis bli en bidragande faktor till blemmorna.

Vilka produkter är bäst?

Först och främst ska understrykas att både killar och tjejer kan använda samma märken och samma hudvårdsprodukter. Anledningen till att många produkter främst riktar sig mot kvinnor är för att rent statistiskt sett är det kvinnor som shoppar mest av just denna typ av varor och inget annat skäl. Sen kan man även se att detta fenomen gjort att fler produkter riktar sig mot kvinnor i den mån att allt fler produkter innehåller parfymämnen som vanligen finns i kvinnors parfym. Trots detta kan alla hudvårdsprodukter användas av båda könen. När det kommer till vilken produkt man ska köpa bör beslutet grundas på den egna hudtypen och vad som rekommenderas till den. En fingervisning är även produktens pris eftersom dyrare produkter tenderar att innehålla mindre biprodukter vilket således gör dem bättre för huden. Dock bör nämnas att även billigare hudvård kan vara minst lika bra för huden men då är det viktigt att verkligen köpa rätt produkt för sin hudtyp.