Drömprinsen

Ja det är lätt att försvinna in i tankar kring drömkillen eller närmare bestämt; drömprinsen. Vad är det för en person som man egentligen suktar efter? Är det en gentleman á la Disney eller kanske en busigare variant med kaxig attityd och humor?

bröllop.kärlekHur som helst ska faktiskt Disney planera en film om just Prince Charming, eller Drömprinsen, det skrivs det i dagarna om i GP. Ja det är sant, vi har sett honom i olika skepnader genom åren, men alltid som en singel prins på jakt efter den perfekta ungmön, dansandes, ridandes i skog eller kämpandes mot onda häxor på öppet, stormigt hav – nu får vi äntligen en djupare inblick i själva drömprinsens liv och det i en otecknad film. Enligt manusförfattaren kommer prinsens historia att berättas ur den misslyckade broderns perspektiv och det känns väldigt spännande att se vad det kan bli av det hela.

Balklänning och drömprinsen

Drömprinsen florerar ofta på baler, där letar han flitigt efter en blivande fru att äkta och leva lycklig i alla sina dagar tillsammans med. Men hur fångar man drömprinsens intresse? Ja om man ska se till alla filmer så är det a och o med en vacker och iögonenfallande balklänning. Balklänningar finns å balklänningarandra sidan i alla former och färger och det kan vara svårt att veta vilken man vill ha. I Arbetarbladet kan vi läsa om hur en ung tjej faktiskt ångrade sitt köp av en balklänning och hade mycket svårt att återlämna denna i affären, när det kom fram att hon faktiskt inte skulle gå på balen. Efter mycket om och men, samt efter lite samtal från nämnda tidning så fick gymnasieteleven till slut lämna tillbaka klänningen, som kostade närmare 3400 kronor. Som konsument kan det vara viktigt att tänka på följande, taget från samma artikel i Arbetarbladet:

  • Det finns ingen lag som ger dig rätt till öppet köp eller bytesrätt när du handlar i butiker.
  • Det är upp till butikerna själva vilka köpvillkor som ska gälla.
  • Det brukar stå på kvittot hur lång öppet-köp-tiden är.
  • Är du osäker så fråga vad som gäller innan du betalar för din vara.
  • Ibland får du ett tillgodokvitto i stället. Tillgodokvittot säger att du har rätt att köpa något i affären för samma summa som du betalat för det du köpt och vill lämna tillbaka.

Snart kommer filmen The DUFF ut på biograferna, filmen som är regisserad av Ari Sandel handlar om hur en tjej som heter Bianca får sin världsbild krossad av skolrykten och glåpord. Hon bestämmer sig för att återuppfinna sig själv och göra detta för att just attrahera skolans drömkille. För att göra det får hon hjälp av sin vän, som också råkar vara en av skolans popläraste killar även han. Efter många om och men börjar sedan vännerna att se på varandra med helt nya ögon, föga förvånande kanske. Om detta kan vi läsa om i SvD där även en trailer går att titta på. En klassisk Hollywoodfilm med tonårsångest, förälskelser och omvandlingar – mitt i highschool givetvis. Vi undrar så klart om Bianca till slut får sin drömkille.