Botox är Brotox

Det började med lite highlighter och lite concealer här och där, gick vidare till att bli ett högre fokus på skäggtrimning och barberarbehandlingar i kombination med en lite massage, och nu är det fullskalig Botox som gäller även för män – eller som det faktiskt kommit att kallas i folkmun, Brotox.

Den man som funderat på att boka tid för Botox fillers i Stockholm är helt rätt i tiden, det senaste inom skönhet för män har nämligen fått ett helt eget namn och det stavas Brotox. Någon som inte skäms för detta är byggnadsinspektören Tim O’Reilly som regelbundet gör injektioner för att se hälsosammare och piggare ut – och inte skäms han över detta trots att hans kollegor i byggbranschen gör narr av honom. Till tidningen Daily Mail säger han att han inte gör injektionerna för att se onaturlig ut, utan för att få bort bekymmersrynkor och spår av stress, men han tillägger även att han först trodde att det bara var tjejer eller äldre personer som gjorde Botox, men det stämmer inte och numera är det många fler yngre män som väljer behandlingarna. Likaså i Sverige börjar Brotox bli populärt. Tidningen Sydöstran intervjuar hudterapeuten Charlotte om hur hon tydligt märker av en skillnad på kunderna de senaste åren, och att det är betydligt fler män som kommer till henne för att bli behandlade. Nu är det så pass vanligt att man heller inte hymlar med det, även om vissa kanske använder det av helt andra anledningar än som skönhetsbehandling.

Han har gjort Botox

En som inte hymlar med att han har tagit Botox är medieprofilen Calle Schulman. Men han har dock inte valt injektionen som ett led mot ett ungdomligare utseende, utan har har använt det som medicinsk behandling. Något som många kanske inte visste om Calle, innan han själv gick ut med det och Aftonbladets skvallerpress skrev om det, är att han gnisslar tänder om nätterna. Men det gr han inte nu längre tack vare Botox – för ämnet har långt fler användningsområden än att bara släta ut rynkor och fina linjer.

Detta kan Botox användas till:

  • Behandling av rynkor och fina linjer
  • Migrän
  • Svettningar
  • Tandgnissling
  • Muskelspänningar