Att vara händig

Alla uppskattar en händig karl, vare sig de själva är händiga eller ej. En händig pojkvän kan antingen fixa det som behöver lagas, renoveras eller byggas till i hemmet, eller hjälpa till om man själv kan fixa det som behöver göras. 

DIY-effekten är ett känt begrepp sedan många år. Många snygga händiga män har renoverat, snickrat och grejat i många år i tv. Nu hävdas dock att den här effekten har börjat avta, men det betyder ju inte nödvändigtvis att någon skulle tacka nej till en pojkvän med tv-männens färdigheter. Att kunna bygga en bastu är alltid uppskattat, för att bara ta ett exempel.

Men när det handlar om drömkillen räcker det inte med DIY. Då vill vi ha Ernst Kirschsteiger. Ja, han är en vattendelare, och det finns många som hatar honom och hans uttalanden om färger som får det att brumma i bröstet. Men titta på vad han kan! Han kan inte bara renovera ett torp, han kan även inreda det, bl.a. med gardiner som han syr själv.

Textil händighet

Att kunna sy är nämligen en underskattad egenskap hos män. Man behöver inte vara en utbildad skräddare som bara klär sig i tredelade kostymer som man själv har designat och sytt, även om det naturligtvis vore extremt hett. Men en riktig man kan laga sina jeans själv, inte lämna över det arbetet på dig eller på sin mamma. Det handlar inte bara om att det är ett bra sätt att spara pengar (pengar som han kan lägga på att bjuda dig på en romantisk middag), det är dessutom bra för miljön, och om man gör det bra blir det väldigt snyggt. Det enda som är snyggare än ett par väl ingångna jeans är ett par väl ingångna jeans som gått sönder och blivit lagade, helst på ett sätt som visar på lite personlighet. Man kanske inte hittar dit första gången man gör ett försök, men övning ger som bekant färdighet. Ge din kille en symaskin i födelsedagspresent nästa gång, det går att få kvalitetsmaskiner till ett bra pris på Blocket.

Kan Danny sy? Självklart!