Att åldras snyggt

Vad är det som gör att vissa åldras snabbare än andra och finns det naturliga vägar till att se yngre ut?

 

Det ligger i de flestas intresse att åldras med värdighet och att känna sig snygg länge. För detta ändamål finns flera naturliga medel, som snabba och enkla restylane-behandlingar. När man åldras bryts kollagen och elastisk fiber i huden ner och hudens egenskaper förändras. Den behöver mer fukt, något som hyaluronsyran i rastylane ger, en fukt som även finns naturligt i kroppen men som det blir brist av i huden vid åldrande. Några Skam-skådespelare som åldrats med Faceapp går det att se här, i en artikel i tidningen Café.

 

Vissa åldras snabbare än andra

 

I en nyhet i Expressen Hälsoliv går det att läsa om hur åldrandet är olika för olika individer. Vissa åldras bara snabbare än andra, orättvist nog. Även de som tränar, lever hälsosamt när det kommer kost och inte dricker åldras, och tyvärr garanterar inte de sakerna att du automatiskt får ett långt liv. 5 procent av människorna på jorden åldras i en högre takt rent biologiskt, något som leder till just en kortare livslängd.

 

Därmed inte sagt att det är meningslöst att leva hälsosamt. Riskfaktorer som rökning, diabetes och högt blodtryck är fortfarande mer pålitliga när man förutspår dödlighet – Expressen

 

I Vårdguiden 1177 går det vidare att läsa att det aldrig är försent att börja träna. Träningen behöver heller inte vara särskilt intensiv eller pågå en längre stund för att ge resultat på hälsan. Det kan räcka att promenera i snabb takt några dagar i veckan, gärna i 30 minuter eller mer. Motion minskar risken för övervikt men även många farliga sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdom.