Allt fler killar vill fettreducera

Det är lätt för någon utan kroppskomplex att säga att man bara ska vara nöjd med sig själv. Skönhet kommer inifrån – ni känner säkert igen klyschorna. Men för oss som faktiskt inte trivs med våra fettvalkar och ”kärlekshandtag”, som kanske ryser av ordet, finns det faktiskt lösningar! Visste du att du kan genomföra en fettreducering helt utan att ”lägga dig under kniven”?

Att reducera ditt kroppsfett är inte alltid så lätt att göra med träning. Kanske är det till och med så att du är nöjd med din kropp i övrigt, men att det är någon enskild skavank du inte trivs med. Då kan du genomgå en så kallas fettfrysning, eller cool sculpting, som du kan läsa om här: http://www.lifetimeclinic.se/behandlingar/fettreducering-lipolys/

Fettfrysning kan du göra på:

  • Mage
  • Kärlekshandtagen
  • Hakan
  • Låren
  • Överarmarna
  • Knäna

Allt fler killar lider av kroppskomplex

Hur ser vi på våra kroppar egentligen? I en värld där vi ständigt speglas i sociala medier och där det är enklare än någonsin att fixa till någon enstaka smärre brist, så är det fler som börjar se närmast perfekta ut. Många talar ut om sina kroppsbilder, medan andra inte är lika öppna med det. Därför är det svårt att mäta exakt hur många killar som lider av t.ex. komplex över kärlekshandtag, men det ökar definitivt. Dessutom ökar den manliga fetman generellt, vilket man också bekräftar i SVT – och den ökade fetman sitter ihop med den laddade ångesten.

Men alla är kanske inte sjukligt överviktiga. Du kan vara spinkig i övrigt men ha fettvalkar på otrevliga ställen på kroppen. Självklart är det toppen om du är nöjd och stolt över din kropp, men många av oss begränsas av komplexen och har svårt att vara intima – just på grund av dessa små defekter. Det är dags att ta manlig skönhet på allvar, och låta de männen som faktiskt vill rå om sina kroppar och är beredda att forma dem på olika sätt att göra det. Slipper vi tabun, kanske också fler kan välja att leva sina liv som de själva vill. Och då mår ju alla bättre!